Be Just and Quiz On

Carlisle REUnited banner

Held online using Zoom, Wednesday June 17, 2020

Results:

Wavertree Blues (Lee Rooney) 41 (Wins signed shirt)
A&B (Alex Macallister) 31
Minesabovril (Simon Clarkson) 26
Lockdowned (Keith Elliott) 24
Wouldn’t it be Nice (Steven Barker) 24
Old Blue (Peter Oddie) 18
Bearsteads Blue White Army (Joseph Scott) 16
NB (Nick Brown) 16
Bridge Blue (John Litt) 14
D Piddy (Dave Pooley) 12
Team Hines (Richard Hines) 10

Other entrants:

The Clarks (Allison Clark)
Matt Jansen’s Left Foot (Jonathan Pavey-Smith)
Nug’s Mugs (Malcolm Nugent)
Ross Mattinson’s Blue Army (Ross Mattinson)
The Harringtons (Mike Harrington)
Carol/Ian Wilson
Skipton (Andrew Hoggarth)
Billy Atkinson

Many thanks to Chris Beech for hosting!

How did you do? 

Questions and answers from the quiz below:

 

CUFC History

1. Identify these two players: They made their debuts for United in an away fixture at Scarborough on the last day of the 1992/93 season, while both were aged 16.

Answer: Tony Hopper and Rory Delap

2. Which England international striker made his one and only appearance at Brunton Park while playing for Stoke City in a friendly fixture in August, 1972?

Answer: Geoff Hurst

3. When the old grandstand at Brunton Park burnt down in 1953, the subsequent sale of a player helped fund its replacement. Name the player.

Answer: Geoff Twentyman (signed by Liverpool for £12,000)

4. What unfortunate off-field incident marred United’s fourth round FA Cup tie at home to Everton in February, 1968?

Answer: The fence at the Warwick Road End collapsed, injuring several spectators

5. During the Bob Stokoe era in the 1983/84 season, the Blues created a club record for consecutive home league games without conceding a goal. How many games did they go without conceding, and for a bonus point, which visiting side eventually ended this run?

Answer: Seven games and the run was ended by Barnsley

6. Three different club records were established in the 2016/17 season by Keith Curle’s United. The first was fifteen games undefeated at the start of the campaign, followed by an unwanted record of 24 league games without a clean sheet. What was the third record that was established? 

Answer: Most consecutive league games without a goal (7)

7. What highly unusual feat was achieved in United’s opening league fixtures of the 1992/93, 1993/94 and 1994/95 seasons?

Answer: A United player scored at both ends of the pitch in each game. George Oghani in 92/93 v Walsall, Chris Curran in 93/94 v Wycombe and Dean Walling in 94/95 v Wigan

8. Identify this player: He was a centre forward signed for a fee of £5,500 from Nottingham Forest in 1951. He stayed with the Blues until 1958. In that time, he scored 98 goals.

Answer: Alan Ashman

9. Carlisle first got close to reaching Wembley in the 1969/70 season when they got to the semi-finals of the League Cup. For two points, name the opponents in that two-legged tie and the manager who guided United during that season?

Answer: West Bromwich Albion and Bob Stokoe

10. In May 1986, United faced Charlton Athletic in a crucial fixture for both sides at opposite ends of the Second Division table. Carlisle were leading 2-0 when an unfortunate own goal brought the visitors back into the match. Who scored the own goal, and for an extra point, who was the goalkeeper he managed to lob from 40 yards out?

Answer: Jim Tolmie (on loan from Man City) and the keeper was Scott Endersby


CUFC 19/20

1. Which player had the number 34 shirt?

Answer: Nick Anderton

2. What was the highest attendance at BP last season?

Answer: Bradford City on Boxing Day.

3. What was our biggest win last season?

Answer: Accept Forest Green or Dulwich Hamlet both 4-1

4. Which player scored our only hat-trick last season?

Answer: Nathan Thomas

5. How many last-minute goals did we score last season? (As in 90th minute plus +)

Answer: 3 – Swindon – Sagaf (3-2 Loss), Walsall – McKirdy (2-1 Win), Kayode – Mansfield (2-2)

6. Which team did Ryan Loft score an 82nd minute winner against, after Harry McKirdy had equalised to make it 1-1?

Answer: Macclesfield Town

7. Aaron Hayden scored his first Carlisle United goal v who?

Answer: Forest Green (in the FA Cup)

8. How many Carlisle United academy graduates made EFL appearances for the club last season?

Answer: 3 – Branthwaite, Charters & Birch

9. Which centre-forward finished the season with better than a 1 in 2 ratio?

Answer: Kayode

10. In his final Carlisle United season, how many clean sheets in the EFL did Adam Collin keep?

Answer: 8


Chris Beech Questions

1. I played 279 EFL games, but how many did I score?

Answer: 40

2. Which of my former clubs are missing – Blackpool, Hartlepool, Rochdale?

Answer: Huddersfield

3. Which of these managers have I not played under – Sam Allardyce, Steve Bruce, Lou Macari, Paul Simpson and Alan Pardew?

Answer: Alan Pardew

4. Who was my first permanent signing for Carlisle?

Answer: Max Hunt

5. At the age of 18, I made my debut – at which club was I at?

Answer: Blackpool.


Who am I?

1. My penalty put Carlisle United top of the First Division in 1974?

Answer: Chris Balderstone

2. I made 90 appearances for the Blues and have recently been promoted to Liverpool’s under-18s coach. Who am I?

Answer: Mark Bridge-Wilkinson

3. Since retiring from the game which included two spells with the Blues and 220 league games, I have since become an armed police officer, who am I?

Answer: Scott Dobie

4. I played 268 league games for the Blues in goal before going on to play for Brentford, Leeds, Doncaster and finishing up at Lincoln before becoming a prison governor, who am I?

Answer: Trever Swinburne

5. I have a number of previous clubs before and after my time with Carlisle including: Darlington, Hartlepool, Spennymoor, Rochdale and Bradford, but who am I?

Answer: Jason Kennedy

6. I played for the club on loan from Arsenal and share my name with a famous movie star, who am I?

Answer: Tom Cruise

7. I joined the blues from Northwich Victoria, and went on to play for clubs including Gretna after my time with the club. My son also plays for the Blues at present. Who am I?

Answer: Mark Birch

8. Prior to managing the Blues, I had spells as Carlisle Assistant manager and a variety of coaching roles at Leeds United, who am I?

Answer: Greg Abbott 

9. I am ranked 7th top scorer of the whole of the 1960s. I share this position with Brian Clough.

Answer: Hughie McIlmoyle

10. At the age of 57, in the mid-70s I was the oldest Football League manager to be appointed to my first post.

Answer: Dick Young


General Football Questions

1. The fastest EPL goal stands at 7.69 seconds, but who scored it?

Answer: Shane Long, Southampton v Watford 2018/19

2. Sheffield United are currently flying but, how many players from their squad have a connection to Carlisle United? (Loans and Youth team spells included)?

Answer: 5 (Dean Henderson, Regan Slater, Nathan Thomas, Oliver Norwood & Marcus Dewhurst)

3. Which player has the most Premier League appearances?

Answer: Gareth Barry

4. Which team is nicknamed the Chairboys?

Answer: Wycombe Wanderers

5. Who is the only player to win the Champions League with 3 teams?

Answer: Clarence Seedorf

6. How many goals has Wayne Rooney scored for England?

Answer: 53

7. Who is the Englishman with the most Premier League games managed?

Answer: Harry Redknapp

8. Who has the most caps for the England national team (Female and Male included)?

Answer: Fara Williams

9. How many times has David Moyes won the LMA Manager of the year award?

Answer: 3

10. In the history of the Premier League, who is the top scoring Brazilian? Clue, he has played against Carlisle

Answer: Roberto Firmino


Who said this?

1. “I came to Carlisle United as a boy… and at that time it was a hencoop, a glorified hencoop.”

Answer: Bill Shankly

2. “There are many clubs which are under the same financial threat as Carlisle United and the game as we know it is in real danger of dying at the lower levels unless someone acts quickly.” (Clue: A quote from the 1990s)

Answer: Michael Knighton (Programme notes, August 18 1992)

3. “I can’t see Carlisle ever getting back to Wembley…” (said in 1995 after their first of four visits)

Answer: Stan Bowles (working as a pundit for Border TV)

4. “There’s no spirit in that changing room – they’ve got no male genitalia. They are weak, and we need a reaction.”

Answer: Keith Curle (2015, after defeat to Accrington Stanley)

5. “I told the players at half time that I don’t like the feeling of the ground, there is no atmosphere and today wasn’t a great day for quality football.”

Answer: Richie Wellens (Swindon manager, after playing at Carlisle in February this year)